Postupak kako se kuva valjak
18.02.2012, 12:22
U jednu posudu pomešate žuto i belo brašno 2 prema 1 (2-žutog 1-belog),merka je čaša od jogurta.U drugu posudu stavite isto toliko vode kao i brašna(3 čaše vode).Kada voda proključa,sipate pomešano brašno u krug u posudi sa proključalom vodom tako da u sredeni bude prazna.Valjak kuvate na blagoj vatri od 20 do 25 minuta.Voda koja se nalazi u sredini sa varljačom stalno bacate na smešu..Kada prođe navedeno vreme,sklonite posudu sa vatre i dobro promešate-tako da voda koja se nalazila u posudi nesme biti jer je to merka
Komentari
Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod
Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.