Kako se vrši podešavanje Acces Point-a WL-5460APv2 ? - Uputstvo za kompjutere i internet
uputstva
registracija rs domena

Kako se vrši podešavanje Acces Point-a WL-5460APv2 ?

14.02.2013, 12:05
Hoćete da imate wireless u čitavom stanu i da možete bez ikakvih problema koristiti sve w-lan uređaje, npr telefon ili laptop, notebook i sl. Evo šta je potrebno da obezbijedite.

Prije svega potreban vam je uređaj koji se zove Acces Point.


Šta je Acces Point?
Na našem jeziku bi to zvučalo kao pristupna tačka. Uloga AP-a je da svaki signal koji primi on i proslijedi. Na primjer, ako postoje dvije tačke između kojih je nemoguće uspostaviti kontakt, tu će vam posao obaviti acces point. Inače su obliku manje kutije na kojoj se nalazi jedna antena a ima modela i sa dvije anetene koje se mogu odvrnuti (skinuti). Jedan među najboljima je model WL-5460APv2.

Mnogi od nas koriste wireless internet, ali da ne bi plaćali drugima da nam sve to podese onda moramo sami da pokušamo ili u svakom slučaju da potražimo pomoć na raznim forumima tj da se informišemo šta nam je sve potrebno. Odlučila sam da u ovom manjem postu koliko toliko vam pokušam objasniti na koji način sam to ja uradila i na neki način i vas da uputim !


Da bi koristili WLAN internet potrebno je da postoji optička vidljivost izmedju lokacije i pristupne tacke. Ukoliko koristite računar potrebna je wlan antena i u računaru mrežna karta a ukoliko posjedujete laptop potrebna je wlan antena,Acces Point WL-5460AP v2 i ruter. WLAN antena se koristi za hvatanje boljeg signala.

Da bi pristupili uredjaju AP, spojite WAN od AP u laptop i u u Local area connection izmjenite IPv4 na 192.168.100.15 . Ukucajte u browser 192.168.100.1 i imacete pristup podešavanju. Izaberite mod WISP i u njemu podesite : SSID ukucavate ime bazne stanice na koju cete se konektovati . Kliknite na refresh da vam ponudi wlan mreže pa izaberite vašu i onda klik na connect. Izaberite opciju PPPoE i tu ukucajte vas username i password i izaberite continously. Poslije podesavanja idite na reboot. Iskopcajte AP iz laptopa i vratite Local area conenection na prethodno stanje tj. da automatski trazi IP. U ruteru su iste opcije kao u prethodnom clanku samo što treba iskljuciti DHCP.
E sad odvrnite malu antenicu sa AP WL-5460 i tu prikljucite wlan antenu, iz Lan AP u Lan rutera i to je to. Sada samo ukljucite laptop i upalite skeniranje wlan mreže, nakačite se na vašu i možete koristiti internet.

Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.