Kako poduprijeti djelomično natruo stup? - Uputstvo za gradjevina
uputstva
registracija rs domena

Kako poduprijeti djelomično natruo stup?

28.02.2013, 11:38
Stup truo samo u ravnini tla može se spasiti tako da otpilite truli dio, a zdravi dio poduprete betonskim potpornim stupićem. Većina stupova obično je kvadratnog oblika stranica veličine 75 mm ili 100 mm.

Morate kupiti potporni stupić koji odgovara veličini vašega stupa. Da biste ugradili betonski potporni stupić, poduprite ogradu sa svake strane i uklonite truli kraj stupa do zemlje, tako što ćete razbiti beton dlijetom za obradu kamena ili pijukom i ukloniti ga.

Iskopajte rupu za potporni stupić, u obliku kvadrata stranica oko 300 mm i dubine oko 600 mm. Ugradite ga tako da bude prislonjen uz stranu zdravog dijela stupa koji je okrenut od ograde. Postavite potporni stupić u rupu, duljom stranom prislonjenom uz stup.

Pomoću libele ili viska provjerite stoji li uspravno. Izbušite rupe u stupu u ravnini onih na potpornom stupicu, a zatim ih spojite galvaniziranim matičnim četvrtastim VIJCIMA.
Ispunite rupu materijalom za ispunu i betonom.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.