Kako postupiti kod pojave začepljenja i prelijevanja slivnika? - Uputstvo za gradjevina
uputstva
registracija rs domena

Kako postupiti kod pojave začepljenja i prelijevanja slivnika?

28.02.2013, 11:41
Kako biste otkrili mjesto začepljenja, pregledajte kontrolne komore ili šahte. Redom skinite poklopce šahtova, počevši od onog koji je najbliže kući.

Ako je prva komora čista i ako ste očistili slivnik, začepljenje je između komore i slivnika. Ako je prva komora puna, pregledajte sljedeću i tako dalje. Kad naiđete na komoru koja je prazna, začepljenje se nalazi između te i prethodne komore.

Kako biste očistili začepljenja, unajmite komplet šipki za čišćenje odvoda s gumenim otčepljivačem i navojnom glavom. Namjestite otčepljivač odvoda na navoj kraj motke.

Zatim pričvrstite produžetak šipke na drugi kraj. Gurnite šipku u odvod prema začepljenju i uvrćite je u smjeru kazaljke na satu kako se produžeci ne bi odvrnuli i snažno gurajte prema začepljenom mjestu. Ako se začepljenje ne pomakne, izvlačite šipku uz daljnje uvrtanje u smjeru kazaljke na satu.

Zamijenite gumeni otčepljivač navojnom glavom i uvrnite šipku ponovno u smjeru kazaljke na satu prema mjestu začepljenja sve dok ga ne probije, a otpadna voda ne iscuri niz blagi nagib odvoda. Temeljito očistite odvod tako da ispustite vodu iz prethodno napunjene kade, pustite vodu u zahodu i otvorite hladnu vodu na slavinama u kupaonici.

Stijenke kontrolnih šahtova te njihove poklopce isperite gumenim crijevom, ili ih očistite kantama vode. Očistite šipke zalijevajući ih vodom s dodatkom dezinfekcijskog sredstva iz kante za polijevanje. Bacite rukavice.

Kako biste spriječili širenje neugodnih mirisa iz kanalizacijskog otvora, prije vraćanja poklopca na mjesto, možete namazati rubove mazivom za automobile. Ako su sve kontrolne komore oko vaše kuće pune, začepljenje se nalazi na zatvaraču ugrađenom u komori najbližoj glavnom kanalizacijskom odvodu.

Možete ga očistiti kroz otvor za čišćenje - začepljeni kraj cijevi postavljen iznad zatvarača. Morat ćete ga pronaći medu otpadom, skinuti mu čep i kroz njega ugurati šipke. Ili možete platiti usluge lokalnog komunalnog poduzeća koje će doći pročistiti odvode otpadnih voda umjesto vas.

Također će ispitati odvode koji nisu začepljeni ali ispuštaju neugodne mirise -vjerojatno zbog curenja.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.