Kako lijepiti laminatne plastične podloge? - Uputstvo za gradjevina
uputstva
zaštita voća

Kako lijepiti laminatne plastične podloge?

19.03.2013, 11:02
Plastične laminarne obloge napravljene su od višeslojne prešane i lijepljene plastike, odnosno od papira namočenog u sintetičku smolu, a najgornji sloj je obojen ili s uzorkom. Dodaje se i čvrst sloj melamina (masa slična ultrapasu) kako bi se dobila praktična površina, a ona može biti glatka ili teksturirana.

Uobičajene veličine ploča su 2400 x 1220 mm i debljine 1,5 mm, no većina prodajnih mjesta nudi usluge rezanja na mjeru 8 uz određenu cijenu. No pojedine specijalizirane trgovine prodaju rezane komade, kao dio svoje usluge, što može smanjiti cijenu.

Prije nego što odaberete plastične laminatne obloge, zamolite neka vam na prodajnome mjestu pokažu katalog uzoraka. Danas se može pronaći velik izbor boja i uzoraka, uključujući imitacije raznih vrsta drveta i drugih materijala kao što je škriljevac, pleteni bambus ili čak bakar.

Lijepljenje

Plastične laminatne obloge možete zalijepiti na svaku ravnu, suhu površinu koja će dobro primiti ljepilo: ŠPERPLOČA, drvena ploča ili IVERICA idealne su podloge. Međutim, važno je odstraniti ili skinuti bojene ili lakirane površine kako bi se ljepilo moglo uhvatiti. Ako, na primjer, zalijepite laminatnu oblogu na obojenu površinu, sve što je drži na mjestu jest čvrstoća sloja boje.
Upotrijebite kontaktno ljepilo na bazi gume za lijepljenje laminatnih obloga na predviđeno mjesto.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.