https://disbud.makassarkota.go.id/slot-garansi/https://disbud.makassarkota.go.id/slot-hoki/https://simandesk.kejaksaan.go.id/-/slot-thailand/index.phphttps://jdih.narotama.ac.id/-/slot-garansi/https://jdih.narotama.ac.id/-/slot4d/https://jdih.narotama.ac.id/-/slot-thailand-gacor/https://jdih.narotama.ac.id/-/slot-qris/terongmas
Kako da zaštitite Windows 8 sistem - Firewall? - Uputstvo za gradjevina
uputstva
registracija rs domena

Kako da zaštitite Windows 8 sistem - Firewall?

13.07.2013, 10:31
Windows 8 ima ugrađen sopstveni firewall ali on ne daje korisnicima puno opcija za podešavanje kao što daju firewall-ovi drugih proizvođača.

Windows firewall, po standardnom podešavanju, propušta sve Microsoft programe. Ali ako želite da kontrolišete koji programi daju mrežni pristup i vrstu pristupa, možete da upotrebite besplatan program pod nazivom Windows Firewall Control.
Windows Firewall Control možete da preuzmete sa adrese koja se nalazi ispod ovog članka. Fajl koji ćete preouzeti je manji od jednog megabajta. Instalacija ne zahteva nikakav unos od strane korisnika. Odmah nakon instalacije u system trayu ćete videti ikonicu Firewall. Ako kliknete desnim tasterom miša na ikonicu možete da pristupite podešavanjima i izaberete profil za Windows firewall.

Postoje četiri profila firewalla: no filtering, low filtering, medium filtering i high filtering. Profil No filtering - isključuje Windows firewall a High filtering sprečava većinu aplikacija i servisa da pristupe Internetu osim ako je posebno omogućeno u pravilima Windows Firewalla. Ako iz kontekstnog menija izaberete opciju Manage Rules prikazaće se set pravila Windows Firewalla koja možete da modifikujete ili izbrišete.

Ako iz kontekstnog menija izaberete opciju Control Panel otvoriće se prozor sa podešavanjima Windows Firewalla. Ovde možete da izaberete profile, podešavanja za obaveštenja, opcije za automatsko pokretanje programa, standardna podešavanja itd.

Windows Firewall Control je mala aplikacija koju možete da prilagođavate vašim potrebama i nudi mnogo više opcija od ugrađenog Windows Firewalla.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.