uputstva
registracija rs domena

Kako da proverite ko sve koristi vaš Wireless Internet?

18.02.2012, 12:35
Da li ste se nekada zapitali da li vam neko “krade” Internet? Ako niste preduzeli mere zaštite, nije nemoguće da se još neko prikači na vaš Wireless Internet. Predstavićemo program koji prikazuje spisak svih računara i drugih uređaja prikačenih na vašu mrežu.

Program možete skinuti: http://www.nirsoft.net/utils/wireless_network_watcher.html i on se može koristiti na svim Windows operativnim sistemima. Nakon instalacije on će automatski izlistati sve uređaje (računare, laptopove, telefone) prikačene na mrežu, zajedno sa njihovom IP adresom, MAC adresom i imenom proizvođača.

Program može da skenira samo mrežu na koju ste trenutno priključeni. Međutim, u određenim situacijama se može desiti da program ne registruje vaš adapter. U tom slučaju pritisnite F9 i ručno odaberite adapter.

Ako ste pronašli nepoznati uređaj na mreži i sigurni ste da je u pitanju uljez, onda odmah promenite šifru i metod enkripcije.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.