uputstva
zaštita voća

Kako da kreirate prečicu za bezbedno isključivanje hardvera?

29.02.2012, 10:17
Ako često koristite prenosive USB uređaje, kao što su Flash drajvovi, sigurno vam je dobro poznata Safely Remove Hardware ikona, koja se nalazi u System Trayu.

Problem je u tome što je ikona u System Trayu sićušna i kliktanje na nju može da predstavlja problem za korisnike sa slabijim vidom. Zato ćemo na desktopu kreirati prečicu za bezbedno uklanjanje USB uređaja.
Kliknite desnim tasterom miša na desktop i iz padajućeg menija izaberite komandu New > Shortcut.

U polje Type the location of the item unesite sledeći tekst:

RunDll32.exe shell32.dll,Control_RunDLL hotplug.dll

Kliknite na Next, dajte prečici naziv i kliknite na Finish. Prečica je gotova!

Sada, kada želite bezbedno da isključite USB uređaj, duplo kliknite na prečicu koju ste kreirali. Pojaviće se Safely Remove Hardware okvir za dijalog. Kliknite na USB uređaj koji želite da isključite, a onda na dugme Stop. Na kraju, kliknite na Close da biste zatvorili okvir za dijalog. Sada možete bezbedno da izvučete USB uređaj iz računara.

Dodelite prečicu na tastaturi

Ako želite da dodelite prečicu na tastaturi ovom okviru za dijalog, kliknite desnim tasterom miša na ikonu, otvorite Properties okvir za dijalog i onda otvorite Shortcut karticu.

Unesite prečicu i zatvorite okvir za dijalog. Sve dok se prečica nalazi na desktopu, ne morate ništa da restartujete da bi ona radila. Takođe možete da je pomerite u drugi direktorijum, ako želite.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.