Kako se formira Alpinetum? - Uputstvo za baštovanstvo
uputstva
registracija rs domena

Kako se formira Alpinetum?

26.06.2012, 11:43
Alpinetum predstavlja poseban način formirnja slobodnih zelenih površina u kojima se kobinuju različite grupacije biljaka kao što su cvetnice, perene, ukrasne trave, različite vrste ukrasnog šiblja sa prirodnim stenama između kojih biljke nalaze mesto za svoj razvoj i rast.

Obično se za ovaj vid uređenja opredeljujemo na onim mestima gde je teško održati travnjak, a to su senovita mesta, kosi tereni i slično. Uvek je bolje koristiti stene većih razmera, nego sitno kamenje u velikom broju. Takođe je bitno znati da alpinetum treba da ima što prirodniji izgled i da je za njega najidealniji položaj jugo-istok jer takav položaj uključuje sunčanu, senovitu i polusenovitu stranu što uključuje sadnju velikog broja biljaka.

Za senovita mesta gde ne možemo odnegovati travnjak možemo zasaditi biljke takozvane pokrivače tla kao što su na primer vrste Vinka minor i Vinka major sa izuzetno dekorativnim plavim cvetovima.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.