Šta je S-OFF i zašto mi treba? - Uputstvo za android
uputstva
zaštita voća

Šta je S-OFF i zašto mi treba?

08.09.2012, 11:00
Svaki HTC telefon ima uključenu zaštitu (Security ON – S-ON) kao podrazumevanu vrednost (default).

Kako bi ste dobili pun pristup snimanja (full write access) da bi mogli da flešujete firmware ili instalirate Custom Recovery treba da isključite zaštitu (S-OFF).

S-OFF nije isto što i root: S-OFF vam pruža mogućnost flešovanja nepotpisanih slika (image-a) koristeći Fastboot opciju u Bootloader-u preko Custom Recovery-a (ClockworkMod Recovery se najčešće koristi).

Za ovo postoje alati za svaki telefon posebno, kao npr. gfree (pun S-OFF) ili flešovanjem inženjerskog hBoot-a (Engineering hBoot) (delimični S-OFF). Ovo je potrebno da uradite samo jednom, ne morate da radite svaki put kada želite da flešujete.

Flešovani Engineering hBoot S-OFF se gubit flešovanjem originalnog ROMa, ali ako to uradite sa npr. gfree-em, ostaće čak i kada ponovo flešujete originalni ROM, ovo je zato što gfree modifikuje particiju 7 na vašem telefonu kako bi isključio emmc protekciju snimanja (write protection), i uklanja brq filter iz kernel-a: full S-OFF.
Tekst preuzet sa linka http://www.srbodroid.com/cpp/
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.