Kako se sprema Pindžur? - Uputstvo za zimnicu
uputstva
zaštita voća

Kako se sprema Pindžur?

26.09.2012, 11:51
Potrebno je:

5 kg crvenih paprika
2 kg patlidžana
1 l gusto ukuvanog paradajza
2 dl ulja
70-80 g soli
100 g belog luka
5 kašika sirćeta
2 ljute paprike

Priprema

Papriku i patlidžan ispeći. Oljuštiti, ocediti dobro, pa samleti krupno ili iseckati, po želji. Ulje zagrejati, pa sipati papriku i patlidžan. Propržiti 15-tak minuta, pa dodati paradajz.

Ljutu papriku iseckati sitno, a beli luk izgnječiti. Dodati pred kraj kuvanja. Takodje, dodati so, a kada je skroz gotovo, dodati i sirće. Dužina kuvanja zavisi od željene gustine.

Puniti zagrejane tegle. Stavljati u dunst ili zapeći u rerni.


Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.