Kako pripremiti Domaći biljni začin? - Uputstvo za zimnicu
uputstva
registracija rs domena

Kako pripremiti Domaći biljni začin?

26.09.2012, 12:03
Potrebno je:

3 kg šargarepe
5-6 crvenih neljutih paprika
1 kg bele zeleni (peršun i paškanat) sa lišćem
2 veće glavice celera sa lišćem
2 manje glavice crnog luka
1-2 čena belog luka
1 kg soli

Priprema

Pariku očistiti, šargarepu i zelen, takođe, celer, beli i crni luk. Iseći na kocke, dodati 1 kg soli, a lišće celera i pešuna takođe iseći i dodati povrću. Ostaviti da stoji 24h, zatim samleti na mašini za meso ili seckalici, dodati konzervans i ređati u tegle. Čuvati na tamnom i hladnom mestu.

Savet:

Neizostavna, kao začin, u svakom mom jelu
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.