Kako se priprema Ajvar pašteta? - Uputstvo za zimnicu
uputstva
registracija rs domena

Kako se priprema Ajvar pašteta?

29.09.2012, 12:17

Potrebno je:


  • 10 kg paprike
  • 2 kg plavog paradajza
  • 1 kg šargarepe
  • 3 glavice belog luka
  • 150 g šećera
  • 100 g soli
  • 500 g sirćeta
  • 2 l vode
  • 1 l ulja
  • 100 g senfa
  • 2 kesice konzervansa

Priprema


  1. U dva litra vode dodati sirće, šećer i so.
  2. Obariti papriku, šargarepu, plavi paradajz i beli luk, sve to samleti i upržiti u 1 l ulja, pri kraju dodati so po ukusu, kada se ajivar ohladi dodati senf po vašem ukusu, i dve kesice konzervansa.
  3. Savet: Ako volite ljuto u toku barenja dodajte ljute paprike jedno pola kilograma, obarite i sameljite zajedno sa ostalim sastojcima, senf nije obavezan sve zavisi od ukusa. Prijatno.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.