uputstva
zaštita voća

Kako se pripremaju Šargarepa u tegli?

29.09.2012, 10:21

Potrebno je:

2 kg šargarepe

Sirup:

1 l vode
9 kašika šećera
250 ml sirćeta
1 vinobran
nekoliko listića svežeg celera
nekoliko listova peršuna
po želji biber u zrnu
2 kašike soli

Priprema

Šargarepe oprati, očistiti i naseckati na kolutove pa poređati u veći, dublji sud.

U šerpu naliti vodu, dodati šećer i so, promešati pa staviti da provri i kuvati dok se šećer i so ne rastope, 3-5 minuta.
Skloniti sa vatre pa dodati sirće i ostaviti da se ohladi. U ohlađen rastvor razmutiti vinobran.

Šargarepe preliti ohlađenim rastvorom, pokriti čistom krpom i ostaviti 24 sata da odstoji.

Sutradan šargarepe poređati u čiste, oprane tegle, dodati sitno iseckan peršun i celer, biber u zrnu i po želji lovorov list.

Naliti do vrha tegle pripremljenim rastvorom.

Poklopiti i ostaviti da stoji na tamnom i hladnom mestu.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.