Kako se pripremaju Šargarepa u tegli?
29.09.2012, 12:21
Potrebno je:
2 kg šargarepe
Sirup:
1 l vode
9 kašika šećera
250 ml sirćeta
1 vinobran
nekoliko listića svežeg celera
nekoliko listova peršuna
po želji biber u zrnu
2 kašike soli
Priprema
Šargarepe oprati, očistiti i naseckati na kolutove pa poređati u veći, dublji sud.
U šerpu naliti vodu, dodati šećer i so, promešati pa staviti da provri i kuvati dok se šećer i so ne rastope, 3-5 minuta.
Skloniti sa vatre pa dodati sirće i ostaviti da se ohladi. U ohlađen rastvor razmutiti vinobran.
Šargarepe preliti ohlađenim rastvorom, pokriti čistom krpom i ostaviti 24 sata da odstoji.
Sutradan šargarepe poređati u čiste, oprane tegle, dodati sitno iseckan peršun i celer, biber u zrnu i po želji lovorov list.
Naliti do vrha tegle pripremljenim rastvorom.
Poklopiti i ostaviti da stoji na tamnom i hladnom mestu.
Komentari
Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod
Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.