Kako se pripremaju Kiseli krastavčići? - Uputstvo za zimnicu
uputstva
zaštita voća

Kako se pripremaju Kiseli krastavčići?

29.09.2012, 12:22
Potrebno je:

5 kg kornišona

Sirup:

4 l vode
1 l sirćeta po želji
5 kašika soli
2 kašike šećera
10 g vinobrana
10 g konzervansa
biber u zrnu
listovi peršuna
celera
kopar
mirođija

Priprema

U veći sud naređati krastavce koje smo prethodno oprali i osušili.

Vodu sa šećerom, soli, vinobraom i konzervansom prokuvati, dodati sirće i vrelim sirupom preliti kornišone, poklopiti i ostaviti nekoliko sati da se ohlade.

Ohlađene kornišone ređati u tegle, između njih stavljati naizmenicno seckani peršun, celer, biber u zrnu, mirođiju i kopar.

Na kraju sipati sirup do vrha tegle i dobro zatvoriti poklopcem.

Savet:

Po želji možete dodati glavicu crnog luka isečenog na režnjove.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.