Kako pripremiti Pekmez od šljiva iz rerne?
02.10.2012, 11:18
Potrebno je:
10 kg šljiva
1 kg šećera
Priprema
Šljive oprati, očistiti od koštica, staviti ih u veću šerpu i posuti šećerom. Količinu šećera prilagoditi šljivama ako su šljive kiselije dodati više šećera, a ako su slađe onda dodati manje šećera. Šljive staviti u rernu na 200 stepeni i lagano krčkati u rerni oko dva ipo sata, povremeno promešati. Kada se sok od šljiva pretvorio u sirup gotovo je i to je to. Ja ne dodajem konzervans samo vreo džem stavim u vruće tegle i odmah zatvorim i ostavim u rerni 20 minuta na 100 stepen.
Komentari
Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod
Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.