Kako pripremiti Džem do šljiva sa čokoladom? - Uputstvo za zimnicu
uputstva
zaštita voća

Kako pripremiti Džem do šljiva sa čokoladom?

03.10.2012, 11:57
Potrebno je:

5 kg šljiva
1,5 kg šećera
500 ml vode
2 vanilin šećera
100 g čokolada za kuvanje
1/2 kesice limontusa

Priprema

Šljive očistiti od koštica i sameljite u secku ili na mašini za meso.... Zatim, u šerpu sipajte šećer i vodu da proključa zatim dodajte samljevene šljive, vanilin šećer i pola kesice limontusa... I mesajte, u početku nek malo provri, a zatim smanjite na laganu vatru. Kad je u pitanje električni sporet na 2, pa ja sam smanjivala na 1,5 pa povremeno pojačavala i smanjivala po potrebi. To treba da krčka jedno 2h. Znaćete da je gotovo kad se gusti, voda koja je bila na površini uvri i gusti se sve više i više i kad prođete varjaču kao da ostavlja put iza sebe kao da se vidi dno. Pri kraju dodajte i čokoladu za kuvanje i kuvajte dok se ne otopi uz mešanje.

Savet:

Punjenje: Ja sam tegle već oprane stavila na 100 stepeni u rerni da se dezinfikuju i da budu vruće, jer vruć džem sipa se u vruće tegle zatvara i ostave se da se postepeno hlade.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.