Kako se pripremaju Kornišoni? - Uputstvo za zimnicu
uputstva
registracija rs domena

Kako se pripremaju Kornišoni?

09.10.2012, 11:45

Potrebno je:


  • 12 kg krastavaca
  • 10 l vode
  • 300 g soli
  • 150 g šećera
  • 250 ml eksencije
  • 1 vinobran
  • 1 konzervans
  • mirođija i peršun (po želji)

Priprema


  1. U 10 l vode skuvati so i šećer.
  2. Kada se ohladi, dodati eksenciju, vinobran, konzervans, peršun i mirođiju.
  3. Oprati i osušiti krastavce, poređati ih uspravno u tegle, naliti marinadu i zatvoriti tegle.
  4. Na isti način može se marinirati paprika, karfiol, šargarepa.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.