Kako se pripremaju Kisele paprike (žute babure)? - Uputstvo za zimnicu
uputstva
zaštita voća

Kako se pripremaju Kisele paprike (žute babure)?

13.10.2012, 11:05

Potrebno je:


  • 4 kg paprika
  • 5 l vode
  • 300 g šećera
  • 150 g soli
  • 1 l sirćeta od 9%
  • 1 šolja od bele kafe ulja
  • beli luk
  • peršun
  • biber u zrnu

Priprema


  1. Paprike očistiti od semenki i prepoloviti na pola.
  2. Vodu, šećer, so, ulje i sirće da uzavri.
  3. Paprike naslagati u plastičnu posudu i preliti sa tečnošću i ostaviti da odstoji 24 sata pokriveno.
  4. Posle 24 sata paprike ređati u tegle i kroz tegle se može dodati beli seckani luk, peršun seckani i biber u zrnu.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.