uputstva
zaštita voća

Kako pripremiti Slatko od višanja i trešanja?

30.10.2012, 11:22
Potrebno je:

1 kg višanja
1 kg trešanja
2 kg šećera
6 čaša vode
1 limun
šipka vanile

Priprema

Voće očistite od koštica i ostavite da se ocedi. Kuvajte sirup od vode i šećera, a limun isecite na kolutove, pa sa vanilom dodajte u sirup da se kuva.

Sa površine sirupa skinite penu, dodajte voće i nastavite da kuvate.

Slatko gotovo kada sirup dobije gustinu meda.

Dok je još vruć skinite penu, prekrijte šerpu čistom vlažnom krpom ostavite da prenoći.

Sutradan sipajte u tegle.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.