Kako se priprema Barena paprika u sirćetu i ulju? - Uputstvo za zimnicu
uputstva
registracija rs domena

Kako se priprema Barena paprika u sirćetu i ulju?

01.11.2012, 11:50
Potrebno je:

100 babura
2 l vode
1 l vinskog sirćeta
2 dl ulja
0,5 kg šećera
20 g soli
2 veze lista celera
1 kesica bibera u zrnu
1 kesica konzervansa

Priprema

Stavite vodu sa sirćetom i ostalim začinima da proključa, a paprike operite i skratite im peteljke na pola.

Svaku papriku barite tri minuta i izvadite rešetkastom kašikom. Ostavite da se prohlade, pa ređajte u čiste velike tegle tako da do ruba tegle ostane tri prsta prazno.

U vrijuću mešavinu u kojoj ste barili babure dodajte kesicu konzervansa, promešajte, pa nalijte u tegle i poklopite ih tanjirićem da odstoje preko noći na toplom mestu.

Sutradan po potrebi nalijte još mešavine i zatvorite tegle.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.