Kako se priprema Slatko od šumskih jagoda? - Uputstvo za zimnicu
uputstva
registracija rs domena

Kako se priprema Slatko od šumskih jagoda?

01.11.2012, 11:53
Potrebno je:

700 g očišćenih jagoda
2 kg šećera
2 čaše vode

Priprema

Ako želite da imate slatko sa najlepšim mirisom onda sredinom juna potražite na pijaci divlje jagode.

Kuvanje šumskim jagodama ne oduzima ništa od njihovog planinskog mirisa i pravo je uživanje uzeti kašičicu ovog slatka.

Jagode pažljivo očistite od peteljki i stavite u đevđir, pa, takođe krajnje pažljivo, u lakim mlazevima operite. Ostavite da dobro otkaplju.

Za to vreme od šećera i dve čaše vode skuvajte gust sirup. Spustite pažljivo jagode u njega i kuvajte dalje.

Šerpu pokatkad prodrmajte, ali ne mešajte. Ako je moguće, nemojte skidati penu.

Kad se slatko dovoljno skuvalo (probajte kašikom da li je sirup gust da pada u teškim kapima), sklonite sa štednjaka, pažljivo openite i pokrijte mokrim čistim platnom.

Ostavite da stoji najmanje 10 sati. Posle toga punite čiste, suve teglice pazeći da svaka ima dovoljno safta. Povežite celofanom i ostavite na prohladno mesto.

Ako je na dobrom mestu, slatko od šumskih jagodica može da dočeka i sledeće leto.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.