Kako se priprema Ajvar od nepečene paprike? - Uputstvo za zimnicu
uputstva
zaštita voća

Kako se priprema Ajvar od nepečene paprike?

03.11.2012, 11:22
Potrebno je:

5 kg babura
500 g ulja
500 g rena
1 šoljica esencije
soli po ukusu
1/2 kesice konzervansa

Priprema

Zdrave, mesnate babure operite i očistite od drški i semena. Sameljite ih na vodenici za meso pa ih stavite na štednjak da se kuvaju. Mešajte sve dok paprike toliko ne omeknu da se pretvore u gustu, suvu masu.

Najbolje je kuvati u širem sudu koji je pogodan i za mešanje i za isparavanje. Dodajte paprikama so i ulje pa i dalje kuvajte mešajući.

Kad se paprike dobro uprže, dodajte esenciju i strugani ren, promešajte pa skinite sa štednjaka. Sada izmešajte sa ajvarom pola kesice konzervansa.

Čiste teglice zagrejte, pa odmah punite ajvarom. Dobro povežite celofanom i ostavite na prohladno mesto.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.