Kako se priprema Slatko od pomorandži? - Uputstvo za zimnicu
uputstva
zaštita voća

Kako se priprema Slatko od pomorandži?

07.11.2012, 11:12
Potrebno je:

1 kg šećera
1 kg manjih pomorandži
4 dl vode

Priprema

Slatko od pomorandži je jedino slatko koje nije vezano za doba pripremanja i može se spremiti u toku cele godine kad god ima pomorandži u prodaji. Najčešće se sprema u zimskom periodu kad ponestane drugog slatka.

Pomorandže dobro operite, oljuštite i isecite na kriške. Isečene kriške pažljivo očistite od semena i kožice. Skuvajte gust sirup od šećera i vode, pa u njega stavite kriške pomorandži.

Kad uzavri, izvadite pomorandže iz sirupa pa sirup vratite na štednjak da bez pomorandži vri oko 15 minuta. Tim sirupom prelijte pomorandže i ostavite ih da stoje oko jedan sat.

Posle toga sirup opet pažljivo ocedite i još jednom kuvajte bez pomorandži na štednjaku, da vri oko 12 minuta, tj. dok se ne zgusne.

U njemu, radi mirisa, treba kuvati isečene kore pomorandži koje ćete kasnije izvaditi. Sada sipajte pomorandže u sirup i kuvajte kao ostalo slatko dok se sok slatka na zgusti.

Kad je kuvano, skinite penu i pokrijte mokrim platnom da se potpuno ohladi. Posle nekoliko časova sipajte slatko u čiste, suve teglice, povežite celofanom i ostavite tamo gde čuvate i ostalo slatko. Slatko od pomorandži, ako je dobro skuvano, može da traje veoma dugo.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.