Kako se priprema Slatko od grožđa? - Uputstvo za zimnicu
uputstva
zaštita voća

Kako se priprema Slatko od grožđa?

07.11.2012, 11:13
Potrebno je:

1 kg grožđa
1,250 g šećera
1 limun
1 čaša vode

Priprema

Slatko od grožća treba da kuvate od sitnog grožća posebne vrste koje se zove sultanija. Ovo grožđe nema semenki, a ima vrlo nežnu kožicu tako da se plod bez ikakve obrade može lepo skuvati. Sultanija koju ste odabrali za slatko ne sme biti prezrela, već poluzrela.

Grožđe pažljivo operite i skinite zrna sa grožđa, jedno po jedno.

U šerpu za kuvanje slatka sipajte šećer, nalijte čašom vode i kuvajte sirup kao za svako slatko.

Kad je sirup skuvan, spustite grožđe u njega i kuvajte dalje. Dodajte limun, oljušten i isečen na kolutove.

Kuvajte sve dok se slatko ne zgusti tako da sa podignute kašike pada u krupnim kapima. Tada skinite slatko sa štednjaka, pažljivo ga openite i pokrijte mokrim, čistim platnom.

Ostavite da stoji 12 časova, a onda sipajte u suve, čiste teglice.

Povežite teglice celofanom i ostavite na mesto gde ima promaje, kao i ostalo slatko.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.