Kako pripremiti Paprike sa kupusom u sirćetu? - Uputstvo za zimnicu
uputstva
zaštita voća

Kako pripremiti Paprike sa kupusom u sirćetu?

07.11.2012, 11:16
Potrebno je:

3 kg paprika babura
1 veća glavica kupusa
3 šargarepe
1 šoljica ulja
biber
so

Za preliv

1,5 l vode
60 g soli
5 kašika esencije

Priprema

Odaberite zdrave zrele babure srednje veličine. Operite ih, izvadite im drške i seme. Kupus očistite od spoljnih listova i isecite ga na rezance. Posolite, pobiberite, pospite uljem i sirćetom da bude takvog ukusa kao kad pripremate salatu.

Šargarepu očistite, operite i isecite na kockice. Pomešajte sa kupusom. Paprike kratko obarite u vrijućoj vodi da samo malo omekšaju. Ocedite ih od vode, ali vodu čuvajte, trebaće za preliv.

Prohlađene paprike napunite pripremljenim kupusom i slažite u tegle. Sada uzmite vodu u kojoj su paprike barene, odmerite potrebnu količinu, dodajte esenciju i so i stavite na štednjak da provri.

Vrelim prelivom pospite paprike u teglama i povežite ih celofanom. Napunjene tegle stavite u pogodan sud koji ćete naliti toplom vodom, ali tako da grlići tegli budu izvan vode.

Zagrevajte lonac sa teglama i vodom sve dok voda ne zašušti. Ne treba da vri. To je temperatura od 80° C na kojoj treba da držite tegle 35 minuta.

Posle sterilizacije ostavite tegle na prohladno mesto gde držite i drugu zimnicu.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.