Kako da promenite veličinu fonta u Windows Visti? - Uputstvo za windows vista
uputstva
registracija rs domena

Kako da promenite veličinu fonta u Windows Visti?

21.05.2010, 14:57
Možda imate problema sa čitanjem teksta u ikonicama i menijima u Windows Visti. To nije problem zato što vam Vista omogućava da olakšate čitanje stavki tako što ćete ih povećati.

Da biste promenili veličinu fonta u Visti potrebno je da povećate DPI (Dots per inch skala), a to ćete uraditi na sledeći način:

1. Kliknite desnim tasterom miša na desktop i kliknite na Personalize. Alternativno, možete da izaberete Control Panel > Appearance and Personalization > Personalization.
2. U prozoru Personalization, na panelu sa leve strane kliknite na Adjust font size (DPI).
3. Ako je uključen UAC treba da uradite i neke dodatne potvrde tako da se otvori prozor Scaling gde možete da izaberete standardnu veličinu od 96 DPI ili 120 DPI što će tekst napraviti čitkijim.
4. Ako vam nisu dovoljne ove dve opcije kliknite na dugme Custom DPI i izaberite neku drugu veličinu.
5. U Custom DPI Settings prozoru možete da izaberete željeni procenat za povećanje DPI-ja. Opcije su sledeće: 100% za normalnu veličinu od 96 DPI, 125% za 120 DPI, 150% za 144 DPI i 200% za 192 DPI.
6. Kliknite na OK

Da bi se promene primenile potrebno je da restartujete računar.
Postavio clan: Uputstvo_84
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.