Kako oslikati zidove ? - Uputstvo za krecenje - farbanje - gletovanje
uputstva
registracija rs domena

Kako oslikati zidove ?

20.02.2013, 11:46
Prvo je potrebno napraviti kalup za oslikavanje ukrasa. Uzmite papir i na njemu nacrtajte jednu veliku laticu cvijeta. Izrežite je i prislonite na zid. Provjerite da li je to baš velicina koju bi vi željeli na svom zidu. Ukoliko jeste napravite još takvih kalupa latica i jedan u obliku kruga -tucak. Zalijepite selotejpom cvijet na zid. Pomijerajte latice sve dok ne dobijete željeni oblik, a zatim oko kalupa lagano iscrtajte na zidu obicnom olovkom cvijet. Skinite kalup i zalijepite ga sada dijagonalno od prvog cvijeta i iscrtajte ga. To uradite još na jednom mjestu postavljajuci cvjetove tako da obrazuju trougao.

Sada je vrijeme za boje. Na jednoj paleti pomiješajte crvenu, plavu i bijelu dok ne dobijete tamniju nijansu ljubicaste (ukoliko ste se opredijelili za izbor kao na primjeru). Sada krajeve cvijeta obojite tanjim kistom, po dijelovima ocrtanim obicnom olovkom. Pri ovoj fazi bojenja ne morate biti mnogo precizni. Stavite malo bijele boje na dobijenu nijansu u paleti i debljim kistom iscrtajte unutrašnje rubove cvijeta. Dodavanjem bijele boje na nijansu popunjavajte redom latice tako da vam na kraju unutrašnjost civijeta bude najsvjetlija.

Ostavite da se osuši i predite na drugi cvijet. Sada krenite od te najsvjetlije nijanse i do unutrašnjosti popunjavajte sa tamnijim tonovima (dodajete sve više plave ili crvene boje).

Trecem cviijetu obojite samo rubove iscrtane obicnom olovkom i po sredini latica povucite krive linije.Kada se boje na cvjetovima malo osuše, ponovite rubove ovom najtamnijom nijansom pazeci da budete što precizniji. Na sredini latica povucite krive linije kaiste kao i na trecem cvijetu. Ostavite da se osuši i vaš ukras je završen.

Možete izabrati i druge tonove boja. Ukoliko se odlucite za žutu i njene nijanse onda koristite crvenu, žutu i bijelu, za zelene nijanse: plavu, žutu i bijelu, smede: plavu, žutu, crvenu i bijelu. Možete praviti kalupe u obliku krugova, leptirica, listova i dr. Uživajte u carstvu boja i osvježite vaš dom.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.