Kako popraviti crevo za tuš? - Uputstvo za vodovod i kanalizaciju
uputstva
registracija rs domena

Kako popraviti crevo za tuš?

23.02.2013, 11:12
Potreban alat:Špicangle, makaze

Potrebno vreme:15 minuta

Upozorenje:
Ne predlažemo nikome da se upušta u izvodjenje bilo kakvih radova za koje nema dovoljno znanja i iskustva jer u suprotnom može dovesti u opasnost svoj ili tudi život i zdravlje. Nestručnim izvodjenjem radova može se pričiniti i znatna materijalna šteta. Najbolje je da ove projekte shvatite kao informativne, a da konkretan rad prepustite kvalifikovanim servisima ili drugim profesionalcima u odredjenoj oblasti. Za bilo kakve negativne posledice koje eventualno izazovete sami snosite odgovornost!

Vaša preporuka :

Crevo za tuš se smatra potrošnim materjalom i kada se počne da propušta vodu vreme je za zamenu. Međutim sa pojavom nekvalitetnijh creva za tuš na našem tržištu nekada je potrebno promeniti ga i nekoliko puta godišnje što u današnje vreme mnogima nije zanemarljiv trošak. Zbog toga vam u ovoj foto priči pokazujemo kako da popravite crevo za tuš i uštedite nešto novca.
Pored mlaza sa tuša vidi se i kako voda ističe na sastavu drške i creva. Kako se rupa na crevu tuša povećava tako sve više vode ističe ispod drške, a sve manje kroz tuš, dok na kraju upotreba tuša postaje nemoguća.


Crevo tuša ima metalni ukrasni i zaštitni omotač, ali voda protiče kroz gumeno crevo koje se nalazi unutar ovog omotača. Kada crevo propusti to znači da se probušilo unutrašnje gumeno crevo dok je sa metalnim omotačem najčešće sve uredu. Da bi došli do gumenog creva i otklonili kvar uradite sledeće: odšrafite dršku tuša,povucite maticu na dole i sklonite gumicu za dihtovanje.

Cvicanglama ili motorcanglama izvucite mesingani deo koji je umetnut u plastični završetak creva. Ovo se na prvi pogled čini izuzetno teško jer mesingani deo viri tek oko milimetar iz plastike i nije ga lako uhvatiti klještima, ali kada klješta lepo namestite iznenadićete se kako uopšte nije teško izvaditi ovaj mesingani deo.

Kada izvučete mesingani deo zajedno sa njim će izaći i crevo. Na njemu ćete videti i rupu kroz koju je prolazila voda. Odsecite oštećeni deo creva i iz njega izvadite mesingani nastavak.
Mesingani nastavak vratite u crevo. Ako vraćanje predstavlja problem, namažite ga sapunom kako bi lakše ušao u crevo. Dok ne postavite mesingani nastavak, ne puštajte gumeno crevo jer se može desiti da se ono uvuče u metalno.
Postavljen mesingani nastavak.
Sada gumeno crevo vratite u metalno pritiskajući mesingani nastavak dok potpuno ne nalegne na plastiku.
Zašrafite crevo za dršku tuša i isprobajte. Crevo tuša je popravljeno.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.