Kako zaustaviti kapljanje vode iz česme? - Uputstvo za vodovod i kanalizaciju
uputstva
zaštita voća

Kako zaustaviti kapljanje vode iz česme?

23.02.2013, 11:16
Potreban alat:Šrafciger, klješta (papagajke)

Potrebno vreme:15 minuta
Potreban materijal: virbla

Vaša preporuka :

Kapljanje vode iz česme je nešto što verovatno može da iznervira i najsmirenije. Medjutim, mnogi ljudi danima trpe i slušaju dosadno kapljanje dok razmišljaju da li to može da se popravi i koliko košta, kog vodoinstalatera da pozovu, da li da zovu prijatelja da im to popravi besplatno...Nema razloga za ovoliko razmišljanja, problem se rešava za nekoliko minuta ...pogledajte kako:

Prvo je potrebno onemogućiti dotok vode iz vodovodne instalacije u česmu što će se postići zavrtanjem ventila. U slučaju da imate protočni bojler potrebno je da zavrnete jedan ventil, a u slučaju da topla voda dotiče iz velikog bojlera u kupatilu potrebno je da zavrnete dva ventila jedan za hladnu i jedan za toplu vodu. Po zavrtanju ventila, odvrtanjem slavine proverite da li ima vode u instalacijama. Ako nema ukrasnu masku skinite tako što ćete je povući ka sebi.

Kleštima ili ključem odvrnite staru virblu.

Novu virblu stavite u otvor i zategnite rukom.

Pre ugradnje proverite da li je plavi zavrtanj odvrnut do kraja. Ako nije odvrnite ga jer u suprotnom gumica neće moći da nalegne na telo česme.
Zategnite virblu kleštima ili ključem, ali pažljivo jer je plastična i lako se može oštetiti. U većini slučajeva biće dovoljno da posle zatezanja rukom, klještima zaokrenete virblu za još četvrtinu ili pola kruga.

Sada rukom zategnite plavi prsten koliko je to moguće.

Postavite ukrasni poklopac i montaža je završena.

Kako demontirati ukrasni poklopac na metalnim virblama? Potrebno je skinuti plavu ukrasnu masku, odvrnuti šraf i skinuti ukrasni poklopac. Dalje je procedura potpuno ista kao u opisanom slučaju.

I ako posao ne shvatite suviše ozbiljno sve će biti brzo i lako gotovo.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.