Kako se riješiti vlage na zidovima? - Uputstvo za krecenje - farbanje - gletovanje
uputstva
registracija rs domena

Kako se riješiti vlage na zidovima?

04.03.2013, 11:37
Kondenzacija nastaje kad vlaga koja se nalazi u toplome zraku dođe u dodir s hladnom površinom. Najčešće se stvara na prozorima s jednostrukim staklom i na zrcalima u kupaonicama, ali može nastati na svakoj hladnoj površini, pa tako i na zidovima, podovima i u krajnjim slučajevima, na namještaju i odjeći u ormarima.

Osim štete koju uzrokuje predmetima na kojima se nakuplja, nataložena vlaga potiče razvoj plijesni. Kondenzacija nastaje za hladnih, pretežito suhih dana. Uočite li vlažne mrlje na zidovima za vlažnog i sparnog vremena, posumnjajte na VLAGU unutar zidova, a ne na kondenzaciju. Poslovi u kući pri kojima se stvara vodena para - pranje, kupanje, kuhanje, sušenje rublja — uzrokuju kondenzaciju, a začepljeni dimnjaci i odušci za prozračivanje te djelotvorna zaštita od PROPUHA pogoršavaju problem.

NAJBOLJI NAČIN kako se nositi s kondenzacijom jest izvući vlažan zrak pomoću VENTILATORA u kuhinji i kupaonici

Vrata tih prostorija trebaju biti zatvorena za vrijeme stvaranja vodene pare. Ako vlažan zrak uspije pobjeći iz prostorija u ostale dijelove kuće, kondenzirat će se na najhladnijim mjestima.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.