Kako oštriti noževe za kosilicu? - Uputstvo za baštovanstvo
uputstva
registracija rs domena

Kako oštriti noževe za kosilicu?

22.03.2013, 10:58
Kako biste naoštrili noževe, odvrnite veliki vijak ili maticu koji ih drže i skinite s kosilice nož i razmaknicu.

1. Stegnite nož u škrip i turpijom izbrusite oštrice. Ako je nož jako oštećen, odnesite ga u obližnju trgovinu koja drži kosilice i rezervne dijelove i kupite istovjetan nož.

2. Važno je da nož bude dobro izbalansiran jer u protivnom nož će jako vibrirati i tako može doći do oštećenja ležajeva. Do poremećene ravnoteže može doći zbog prekomjernog skidanja metala turpijanjem na jednome kraju. To možete provjeriti tako da stari, uski nož vodoravno stegnete u škrip i na njemu izbalansirate nož kosilice pomoću središnje rupe. Ako se nož kosilice objesi na jednu stranu, više isturpijajte težu stranu sve dok nož kosilice ne bude dobro izbalansiran.

3. Nož koji se brzo okreće predstavlja opasnost u slučaju da vam se stopalo oklizne pod rub kosilice. Kako bi se smanjila takva opasnost, mnogi proizvođači nude plastične noževe ili si lak koji režu samo travu i ništa drugo. Očigledno, plastični su materijali puno manje izdržljivi od čelika, tako da ćete uvijek trebati imati rezervne plastične noževe. Pojedine kosilice imaju obje vrste noževa. Obratite pažnju na to kad budete li kupovali kosilicu.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.