uputstva
zaštita voća

Kako da pronađete izgubljeni Windows Phone 8?

17.05.2013, 11:11
Windows Phone 8 dolazi sa mogućnošću praćenja izgubljenog uređaja.

U današnje vreme se svašta dešava. Možda ste vi slučajno zaboravili negde telefon, ili vam je ispao iz džepa, ali isto tako je moguće da vam ga je neko ukrao. Zahvaljujući odličnoj funkciji Windows Phone-a 8, možete jednostavno da ga pronađete.
Da biste pronašli izgubljeni telefon, potrebno je da bude uključena opcija Find My Phone. U većini slučajeva, ova opcija će biti uključena automatski prilikom uključivanja telefona prvi put.

Pratite sledeće korake da biste pronašli svoj izgubljeni Windows Phone 8.

U odeljku Settings na telefonu, potražite aplikaciju Find My Phone u listi.
Na ekranu Settings skrolujte dole i kliknite na opciju Find My Phone.
Uključite opciju Use Find My Phone tako što ćete pomeriti klizač u desnu stranu.
Otvorite stranicu Windows Phone Page, i otvorite nalog koji koristite na vašem telefonu.
Na vrhu ekrana kliknite na vaše ime da biste otvorili meni i kliknite na opciju Find My Phone.
Na stranici Find My Phone, sa desne strane, videćete tri opcije: Ring, Lock i Erase. Ako izaberete opciju Ring, vaš telefon će zazvoniti kada ne znate gde ste ga ostavili. Opcija Lock omogućava da zaključate telefon pomoću PIN koda i da pošaljete poruku na vaš telefon. Opcija Erase će vratiti fabrička podešavanja na vaš telefon i izbrisati sve sadržaje, uključujući i vaše naloge. Ako koristite ovu poslednju opciju, nećete moći da pronađete telefon jer će nalog biti izbrisan.
Ako ste izabrali opciju Ring, web sajt će pokušati da pozove vaš telefon. Ako je poziv uspešan primićete poruku na ekranu. Telefon će zvoniti sve dok ga vi ili neko drugi ne zaključa.
Ako ste izabrali opciju Lock, možete da zaključate vaš telefon pomoću PIN koda. Takođe, možete da ostavite poruku na ekranu telefona u slučaju da je neko pronašao vaš telefon, da bi mogao da vas kontaktira.
Opcija Erase može da se upotrebi samo jednom. Upotrebite je samo ako je nemoguće da vratite vaš telefon.
Ako ostavite uključenu opciju Location, mapa vam može pomoći da pronađete telefon. Samo pritisnite dugme Find my phone button na vrhu stranice i lokacija telefona će biti označena na mapi.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.