Kako da isključite SuperFetch u Windows Visti? - Uputstvo za windows vista
uputstva
zaštita voća

Kako da isključite SuperFetch u Windows Visti?

10.06.2010, 14:26
SuperFetch servis u Windows Visti unapred učitava u sistemsku memoriju aplikacije koje najčešće koristite. To omogućuje brže lansiranje ovih aplikacija, ali to možda nije ono što će odgovarati gejmerima i korisnicima koji vole da čačkaju po podešavanjima sistema.

Generalno gledano, ne postoje čvrsti dokazi da ovaj servis poboljšava performanse vašeg računara, ali ako često otvarate i zatvarate programe, onda ostavite ovaj servis uključenim, ili testirajte performanse vašeg računara sa uključenim i sa isključenim ovim servisom.

Napomena: Iako ćemo vam u ovom članku pokazati kako da isključite ovaj servis, to ne znači da vam mi preporučujemo da to uradite. Mi samo smatramo da treba da znate kako se rade i ovakve stvari u Windows Visti.

Otvorite Services u Control Panel-u ili ukucajte services.msc u polje za pretraživanje Start menija ili Run polje.

Dvostruko kliknite na Superfetch u listi da biste otvorili parametre, a onda promenite padajući meni na "Disabled". Vi takođe možete da kliknete na Stop da biste ga odmah isključili. Zatim kliknite OK.

Ponovo ističem da većini korisnika ne preporučujem da modifikuju rad ovog servisa, ali sam siguran da će neki među vama imati koristi od ovog članka.
Postavio clan: Uputstvo_84
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.