Kreirajte prečicu za uključivanje i isključivanje Aero providnosti u Visti - Uputstvo za windows vista
uputstva
zaštita voća

Kreirajte prečicu za uključivanje i isključivanje Aero providnosti u Visti

11.06.2010, 14:11
U cilju otkrivanja svih tajni Windows Viste, mi smo odlučili da vam u ovom članku pokažemo kako možete da kreirate prečicu koja uključuje/isključuje providnost u Windows Visti. Nismo sigurni da će ovo uputstvo biti posebno korisno ali se nadamo da će vam biti barem interesantno.

Ovaj savet nije ništa novo i naletali smo na njega na više web sajtova na Internetu, ali izgleda da svuda postoji jedno pogrešno shvatanje … ovaj mehanizam neće isključiti Aero niti njegov endžin, već će samo isključiti (ili uključiti) providnost.

Ručno usključite/isključite Aero providnost

Vi isti rezultat možete da dobijete tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša na Desktop i izabrati Personalize a onda "Window Color and Appearance".

Trebalo bi da vidite opciju "Enable transparency" na ovom ekranu. Kliknite na nju da biste je uključili i odmah dobili željeni efekat.

Kreirajte prečicu za Aero providnost

Desnim tasterom miša kliknite na desktop i izaberite New\Shortcut, a onda unesite jedan od sledećih tekstova u Location polje da biste kreirali novu prečicu.

Da biste isključili Aero providnost
rundll32.exe dwmApi #104

Da biste uključili Aero providnost
rundll32.exe dwmApi #102
Postavio clan: Uputstvo_84
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.