Šta treba da uradite pre nego što nadgradite računar na Vistu? - Uputstvo za windows vista
uputstva
registracija rs domena

Šta treba da uradite pre nego što nadgradite računar na Vistu?

11.06.2010, 14:13
Uskoro će godišnjica izdavanja Windows Viste, i neki od vas trenutno razmišljaju da li da nadgrade svoj računar na Windows Vistu. Zato ćemo u ovom članku govoriti o onome što biste trebali da uradite pre nego što se pridružite "naprednim" korisnicima i kupite i instalirate Windows Vistu, kako biste na kraju dana bili zadovoljni onim što ste dobili.

1. Odredite da li je Vista operativni sistem za vas …
Ako ste zadovoljni sa Windows XP-om, da li postoji ijedan razlog da se sada prebacite na Vistu? To je prvo pitanje na koje treba da odgovorite pre nego što uopšte počnete proces nadgradnje na Windows Vistu. CyberNet-ov prikaz Windows Viste sa snimcima interfejsa bi mogao da vam pomogne da napravite prvi korak.

2. Upotrebite Vista Upgrade Advisor
Vista Upgrade Advisor ćete pronaći ovde i sigurno će vam biti od koristi i omogućiti vam da odgovorite na pitanje da li je vaš računar spreman za Windows Vistu. Vista Upgrade Advisor će da pročešlja vaš računar i skenira sve uređaje i registruje eventualne probleme vezane za kompatibilnost programa.

3. Ručno proverite kompatibilnost hardvera
Da li želite da znate da li će vaša web kamera ili video kartica da radi? Onda treba da odete na ovaj web sajt čiji je tvorac Microsoft. Sve je raščlanjeno na veliki raspon različitih kategorija. Nakon što ste izabrali kategoriju, vi ćete moći dodatno da je raščlanite. Tu ćete naći bukvalno na hiljade izlistanih uređaja koji su sertifikovani za Windows Vistu.

4. Odredite koja verzija je dobra za vas
Microsoft su često kritikovali zbog toga što je izdao toliko različitih verzija Viste. Kako ćete vi znati koja verzija je baš za vas? Srećom, odgovor na ovo pitanje nije težak. Za brz pregled, pogledajte web sajt koji je sastavio Microsoft. Na njemu ćete naći kratko objašnjenje svake verzije kako biste dobili osnovnu ideju o verziji koja bi bila dobra za vas.

5. Raspitajte se za cene po kojima možete da kupite Windows Vistu

Ovo je važno, pogotovo ako ste student ili profesor. Postoje verzije na sniženju koje ćete možda moći da kupite. Pogledajte Academic Superstore, pošto je to jedno od mesta na kojima možete da dobijete popust. Pored toga, želećete da utvrdite da li imate pravo na cenu nadgradnje. Ako imate XP Professional, Home, Media Center, Tablet PC, XP Professional x64, ili Windows 2000, vi imate pravo da dobijete Windows po ceni nadgranje operativnog sistema. Ovde možete da proverite tu informaciju.
Postavio clan: Uputstvo_84
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.