https://disbud.makassarkota.go.id/slot-garansi/https://disbud.makassarkota.go.id/slot-hoki/https://simandesk.kejaksaan.go.id/-/slot-thailand/index.phphttps://jdih.narotama.ac.id/-/slot-garansi/https://jdih.narotama.ac.id/-/slot4d/https://jdih.narotama.ac.id/-/slot-thailand-gacor/https://jdih.narotama.ac.id/-/slot-qris/terongmas
Kako da naknadno učitate startup programe? - Uputstvo za windows xp
uputstva
registracija rs domena

Kako da naknadno učitate startup programe?

11.06.2010, 14:32
Da li vam se Windows sporo učitava zbog svih programa koji su podešeni da se pokreću automatski kod startovanja računara? Ako konsultujete bilo koga ko se malo razume u računare svi će vam reći da treba da smanjite broj aplikacija koje se učitavaju zajedno sa operativnim sistemom, ali nekim ljudima je to teško da urade. Većina ovih programa ima svoju namenu i korisnici sa razlogom žele da oni rade kada im zatrebaju.

Ako biste izbrisali stavke is Startup menija verovatno biste svakako morali malo kasnije ručno da ih pokrećete. Ali zašto ne bismo onda odložili na nekoliko minuta učitavanje startup programa tako da Windows ima vremena da učita svoje najvažnije aplikacije?

Tu na scenu stupa besplatni program Startup Delayer (za Windows 98/ME/NT/2000/XP/Vista). Pomoću ovog programa vi možete da odredite koje aplikacije želite da startujete zajedno sa Windowsom a koje programe želite da učitate sa odlaganjem. Na primer vaš IM (Instant Messenger) program najverovatnije ne mora odmah da se učita, pa zašto ne biste odložili njegovo startovanje na nekoliko minuta posle Windowsa?

Hajde da pogledamo kako da podesite Startup Delayer da radi za vas …

Dodavanje Startup stavki

Telo i duša Startup Delayer-a je ekran za centralizovano upravljanje. To je mesto na kojem vi možete da specifikujete koje programe želite da imate u Startup-u, zatim možete svakom od njih da dodelite odlaganje učitavanja u sekundama i pomerate ih okolo tako da se sve aplikacije pokreću redosledom koji im vi odredite.

Možda ste mislili da je dodeljivanje odlaganja učitavanja aplikacijama u Startup-u dovoljno, ali Startup Delayer može da uradi mnogo više od toga. Vi takođe možete da izaberete prioritet procesa (nizak, ispod normalnog, normalan, iznad normalnog, visok, ili u realnom vremenu) i početnu veličinu prozora (maksimiziran, minimiziran, sakriven, ili normalan) za svaku aplikaciju.

Importovanje Startup stavki

Naravno da vi možete ručno da dodate sve programe koje želite u Startup Delayer, ali zašto biste prolazili kroz muku? U File meniju postoji opcija za importovanje koja će da izlista sve postojeće aplikacije koje su određene da se pokreću zajedno sa Windowsom. Potvrdite polja onih aplikacija sa kojima želite da se Startup Delayer pozabavi, a onda kliknite na Import dugme. Startup Delayer će ih importovati, a istovremeno će ova operacija ukloniti opcije iz Windows Registry/Startup direktorijuma kako bi se obezbedilo da ne bude duplikata!

Savet: Postoji dugme Create Backup u dnu i ja vam preporučujem da ga upotrebite pre nego što importujete bilo koju stavku. To će kreirati rezervnu kopiju svih startup stavki u slučaju da odlučite da se vratite nazad na standardne Startup metode.

Podesite vašu sekvencu da se pokreće zajedno sa Windowsom

Ubacivanje startup stavki nije dovoljno. Nakon što ste odredili redosled i odlaganja učitavanja vi treba da kažete Windowsu da pokrene vašu sekvencu kada se bude učitavao. Evo šta treba da uradite:

1. Snimite sekvencu na vaš računar. Nije bitno gde je snimite sve dotle dok može uvek da joj se pristupi (savet: ne stavljajte je na USB memoriju!).
2. Izaberite metod prikazivanja (postarajte se da pritisnete Save dugme ako pravite izmene):
* This Window - Prilikom startovanja računara biće vam prikazan ekran za upravljanje koji ćete koristiti za konfigurisanje stavki startup-a.
* Report - Prilikom startovanja prikazaće se mali prozor koji lista programe koji su već inicirani i one koji tek treba da se pokrenu
* None - Prilikom startovanja ne prikazuje se nikakva informacija o progesu učitavanja startup stavki. Sve se radi “iza zavese”.
3. Kliknite link Execute with Windows i pronađite fajl koji ste snimili u Koraku 1. Nakon što ste kompletirali ovaj korak vaša sekvenca će biti raspoređena za startovanje zajedno sa Windowsom.

Uživajte u plodovima vašeg rada

Sve ste uradili što smo vam rekli? Više nema šta da se uradi tako da možete da uživate u bržem startovanju Windowsa!

Ih, što je dobro kada u potpunosti možete da kontrolišete kada će se i koji će se programi pokretati!
Postavio clan: Uputstvo_84
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.