uputstva
zaštita voća

Kako da kontrolišem Javascript događaje u Firefox-u?

07.05.2011, 12:36
Firefox Mastery je publikovao interesantan članak o Firefox dodatku po imenu Controle de Scripts koji vam omogućava da kontrolišete Javascript događaje u Firefox-u. Umesto da jednostavno blokirate Javascript (standardni Firefox bez dodataka), ili ga aktivirate samo na određenim web sajtovima (NoScript) vi pomoću ove ekstenzije možete da kontrolišete i konfigurišete specifične Javascript događaje.

Dve kartice koje vam nudi ekstenzija se zovu Permissions i Popups. Permission kartica kontroliše Javascript događaje koji pomeraju, menjaju, sakrivaju ili zatvaraju elemente na ekranu. Na primer, vi možete da uskratite Javascriptu pravo da zatvori prozore koje on nije otvorio ili da sakrije statusnu liniju ili liniju za skrolovanje.

Popup kartica zahteva poznavanje Javascript događaja ili Google pretraživanje ako ne poznajete Javascript. Vi možete da izaberete Javascript događaje kojima je dozvoljeno da pokreću popup prozore. Mada većina nas zna šta rade click i dlbclick događaji većina korisnika će imati teškoća sa odgonetanjem mouseup ili change događaja.

Ovo je odličan Firefox dodatak koji bi trebao da se implementira kao standardni deo Firefox-a 3.

Adresa: en-US/firefox/addon/1154
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.