https://satpolpp.makassarkota.go.id/data/slot-gacor/https://satpolpp.makassarkota.go.id/data/slot-demo/https://disbud.makassarkota.go.id/slot-dana/https://dprd.makassar.go.id/download/slot-dana/https://disbud.makassarkota.go.id/slot-garansi/https://disbud.makassarkota.go.id/slot-hoki/https://jdih.narotama.ac.id/-/slot-garansi/https://jdih.narotama.ac.id/-/slot4d/https://jdih.narotama.ac.id/-/slot-thailand-gacor/https://jdih.narotama.ac.id/-/slot-qris/terongmas
Kako se vrsi čišćenje daske? - Uputstvo za snowboard
uputstva
registracija rs domena

Kako se vrsi čišćenje daske?

22.11.2012, 11:15
Najbolja je stvar skinuti vezove jer će vam tako biti lakše. Ako ste zaboravljivi na Post-it ili neki papirić zapišite kutove vezova prije njihova skidanja a i korištene rupe vijaka zbog razmaka između vezova [stance].

Dakle, očistimo površinu daske prvo, koristeći alkohol ili razrjeđivač [Postoji posebni za vosak], za što će biti dovoljno malo tekućine na komadiću papira. Dobro osušite dasku i montirajte je na posebne držače ako ih posjedujete, a ako ne pokušajte je učvrstiti nekako drugačije!

Sad moramo skinuti stari vosak [ovdje koristimo razrjeđivač za vosak], stavimo ga malo po dasci, dobro namažemo sa komadom papira i ostavimo jedno 1-2 minute. Poslije uzmemo «špahtlu» i skinemo vosak koji se odvojio od daske...prođemo 4-5 puta, i poslije osušimo ostatak sa novim komadom papira. Kad je daska potpuno suha, prođemo još nekoliko puta po površini sa hrapavom spužvicom , te očistimo još jednom dasku sa čistim papirom.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.