Kako se vrši voskanje daske? - Uputstvo za snowboard
uputstva
registracija rs domena

Kako se vrši voskanje daske?

22.11.2012, 11:17
Napokon smo na krajnjoj fazi, i ako smo sve do sad napredovali bez problema , upravo ćemo dobiti opremu napokon u redu spremnu na izazov sa bilo kakvom pistom!

Uzmemo peglu, bolje neku staru bez rupica na površini, stavimo je da se malo zagrije na malu temperaturu ( recimo ona za svilu) koju ćemo prepoznati kad vidimo da se vosak na njoj ne dimi već samo topi! Da bi odredili koliko ćemo staviti voska, idealno bi bilo staviti 3 reda kapljica po dasci od vrha do dna....sad možemo nasloniti peglu na dasku i micati se u svim smjerovima na način da se vosak namaže po cijeloj dasci! Bitno je reći da SE NE SMIJEMO NIKAKO ZAUSTAVITI SA PEGLOM!!! Drži te je uvijek u pokretu i ako niste sigurni za temperaturu, stavite manju, jer se ovako smanjuje rizik oštećenja daske! Kad se vosak napokon uhvatio svugdje, ostavite ga ( osim ako vam se ne žuri) par sati, bolje cijeli dan, prije nego što krenete na rafiniranje... uzmite špatulu i skinite što je moguće više voska, te nastavite skidati dok ne ostane više ništa za skinuti! Izgleda pretjerano ali će vam ostati taman količina voska koja treba!

Nakon špatule brus spužvom prođite 5-6 puta od vrha prema kraju daske. Nakon toga očistite površinu boarda sa komadom papira, okrenite je i stavite vezove- napokon ste spremni za surfanje!
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.