Kako najjednostavnije očistiti svoj dom? - Uputstvo za ciscenje
uputstva
registracija rs domena

Kako najjednostavnije očistiti svoj dom?

05.03.2013, 10:53
Zaboravite agresivna sredstva za čišćenje doma i isprobajte metode i sredstva naših baka, a priroda i kućni budžet bit će vam zahvalni. Prikazujemo vam šest najučinkovitijih pomagača za čišćenje doma.


1. ČISTI SAPUN - Toplom vodom i običnim komadićima sapuna očistit ćete gotovo sce. Jednostavna i učinkovita metoda dobro znana svim generacijama. U ovu smjesu možete dodati i malo sode bikarbone.

2. BIJELI ALKOHOLNI OCAT - Možete ga koristiti za pranje stakala i pločica i uklanjanje mrlja čaja na šalicama. Neke domaćice nikad nisu odustale od starinskog načina pranja prozora-novinama i običnom vodom s jednom žlicom octa. Izuzetno je jeftin, a razrijeđenog ga možete koristiti za čišćenje većine površina u kuhinji i kupaonici.

Važno: prije upotrebe provjerite na skrivenim područjima, ne koristite nerazrijeđenog jer je vrlo jak i ne koristite za čišćenje fuga na pločicama, mramornih i ostalih poroznih kamenih površina.

3. SODA BIKARBONA - Ovaj mineral iz prirode u kućanstvu možete primjeniti na brojne načine, a kupiti je možete u ljekarni, kao i u svim maloprodajnim trgovačkim lancima. Odlično je abrazivno sredstvo za čišćenje većine površina u kupaonnici i kuhinji, a koristimo ga i u hladnjacima za rješavanje ustrajalih mirisa.

4. SOK OD LIMUNA - Limunska kiselina jedno je od snažnijih prirodnih sredstava za čišćenje, lijepo miriši i čisti savršeno. Limunov sok odličan je za čišćenje masnih mrlja i jake prljavštine na kuhinjskim površinama,suđu, a iza sebe ostavlja svjež miris agruma. Za ribanje lonaca i tava, polovicu limuna pospite morskom soli, a oribane površine dobro isperite.

5. ETERIČNA ULJA - Ulja od čajevca, limuna, majčine dušice, kadulje i eukaliptusa imaju dezinfekcijska svojstva, a mogu se dodavati svim prirodnim sredstvima za čišćenje. Ovo je nešto skuplja varijanta, uzmete li u obzir da 100 posto čista eterična ulja nisu baš jeftina.

6. KUHINJSKA SOL - Blago dezinfekcijsko sredstvo za čišćenje svima dostupno, poznato i jednostavno.

Ova su sredstva koristile naše bake. A njima treba vjerovati jer im je to bio važan, često i jedini posao.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.