Kako očistiti štednjak? - Uputstvo za ciscenje
uputstva
registracija rs domena

Kako očistiti štednjak?

11.03.2013, 10:54
Znate li kako očistiti štednjak? Kuhinja je središte svih zbivanja mnogih obitelji. Doista, što je ugodnije od zajedničkog objedovanja i obiteljskog ćaskanja za stolom? Zbog rukovanja sa živežnim namirnicama kuhinja mora biti savršeno čista, stoga je redovito čišćenje bitno. Za osnovno pranje dovoljna je obična sapunica ili octeni deterdžent, a za tvrdokorniju nečistoću poslužit će sredstva iz bakine škrinje.


Čišćenje štednjaka

Kuhinjski štednjak odraz je domaćice ili domaćina. Stoga ga češće temeljito očistite. Sljedeće sredstvo možete po potrebi pripremiti i u većim količinama, a ima dugu trajnost.

Sastojci:

- 250 ml vode

- 1 čajna žlica mekanog sapuna

- 1/2 čajne žlice glicerina

- 10 čajnih žlicu kuhinjskog octa

- 6 jušnih žlica mljevene krede ili praška za ribanje

Naputak:

Stavite vodu da prokuha. Pomiješajte mazivi sapun, glicerin i ocat pa dolijte kipuću vodu. Na kraju umiješajte mljevenu kredu ili prašak za ribanje. Spremite u bocu i dobro zatvorite. Rok trajanja ovoga sredstva je 3-4 mjeseca.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.