Kako očistiti prozore? - Uputstvo za ciscenje
uputstva
zaštita voća

Kako očistiti prozore?

28.05.2015, 06:00

1,Pripremite sve što vam je potrebno – Prvo pripremite sav materijal koji će vam biti potreban za čišćenje prozora, kako bi vam sve bilo pri ruci kad počnete da radite. Trebaće vam: sirće, voda, prskalica ili sprej boca (u nju ćete sipati rastvor za čišćenje) i neke stare, već pročitane novine (nemojte koristiti časopise i magazine sa masnim papirima, već obične dnevne ili nedeljne novine). Takođe možete pripremiti i gumene rukavice. Kada krenete da brišete prozore, biće bolje po vas da to radite u rukavicama, da vam ne bi ruke bile skroz crne kad završite posao (da vam ne bi po rukama ostajali tragovi štampe sa novina).

2.Napravite sami rastvor za čišćenje stakla – Sami napravite rastvor za čišćenje u sledećoj razmeri: sirće/voda – 1/4 (na 1l vode ide 1/4l sirćeta). Sipajte ovaj rastvor u sprej bocu i dobro promućkajte. Ovo je potpuno prirodni rastvor za čišćenje i stoga je idealan za ljude koji imaju alergije, a pri tom i odlično čisti stakla.

3.Očistite prozore – Isprskajte prozore rastvorom koji ste sami napravili. Ne preterujte, nemojte previše pokvasiti stakla. Isprskajte ih onoliko koliko će biti dovoljno da se ukloni prljavština i prašina sa njih (zavisi od toga koliko su prozori prljavi). Pripremite novine za brisanje tako što ćete odvojiti list po list, a zatim svaki posebno zgužvati u loptu. Tako pripremljene loptice od listova iz novina ćete koristiti da obrišete stakla nakon prskanja rastvorom. Kada se jedna loptica skroz pokvasi, bacite je, zamenite drugom i nastavite sa brisanjem sve dok ne budete zadovoljni rezultatom. Ne bi bilo loše da pre nego što počnete da radite pripremite i neku kesu u koju ćete bacati potrošene novine, da ne biste napravili haos u kući i morali dodatno da spremate posle brisanja prozora.

4.Na kraju pustite prozore da se skroz osuše – Neće im trebati puno da se skroz osuše, s obzirom na to da ih na početku niste preterano pokvasili. Primetićete da nakon ovakvog čišćenja nema mrlja i tragova na staklima i da su novine i rastvor sa sirćetom mnogo bolja sredstva od bilo koje pamučne ili magične krpe i bilo kog sredstva za čišćenje koje možete kupiti. A da ne pričamo o tome što je ovaj metod i ekonomičniji (sigurno imate neke stare novine koje redovno bacate, a ne morate da kupujete ni neko skupo sredstvo za čišćenje u prodavnici).
Postavio clan: Dinsa
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.