Kako se riješiti neugodnih kuhinjskih mirisa? - Uputstvo za kucu i bastu
uputstva
zaštita voća

Kako se riješiti neugodnih kuhinjskih mirisa?

13.03.2013, 11:18
Najbolji način održavanja svježeg mirisa u stanu jest čišćenjem i prozračivanjem. Redovito otvarajte vrata i prozore kako bi propuh izmijenio zrak u kući. Ugradite ventilator ili ODVODNI VENTILATOR u kuhinji kako biste se riješili neugodnih mirisa od kuhanja.


Neugodni kuhinjski mirisi:

Odmah pobrišite prolivenu ili prosutu hranu pa otvorite prozor ili uključite ventilator ili odvodni ventilator za vrijeme ili poslije kuhanja. Riješite se mirisa ribe, češnjaka i luka trljajući komadom limuna suđe, lonce, daske za sjeckanje povrća, čak i svoje ruke.

Želite li se riješiti ustrajnih neugodnih mirisa, na štednjak stavite mali lonac s bijelim vinskim octom i ostavite neka lagano kuha.
Upotrijebite otopinu sode bikarbone i vode kako biste očistili unutrašnjost hladnjaka i riješili se ustajalih mirisa. Istom otopinom također možete osvježiti termos-bocu.

Kante za smeće očistite izbjeljivaćem za domaćinstvo. Kako biste neutralizirali neugodne mirise iz UREĐAJA ZA MLJEVENJE KUHINJSKOG OTPADA, izmeljite u njemu limunovu ili narančinu koru.
Barem jednom godišnje očistite ormariće s hranom i ostavite ih nekoliko sati praznima i otvorenih vrata.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.