Kako održavati jastuke? - Uputstvo za kucu i bastu
uputstva
registracija rs domena

Kako održavati jastuke?

25.03.2013, 11:05
NAJBOLJI jastuci su u potpunosti punjeni paperjem, ostali mogu biti punjeni paperjem i perjem.

Jastuk punjen paperjem trebao bi trajati najmanje deset godina: odaberite jastuk s dobrom, gusto tkanom platnenom jastučnicom kako paperje ne bi ispadalo.

1. Jastučnica također treba biti periva. Jastuke od paperja treba prati samo kad je to potrebno. Potopite ih i nježno ih izgnječite u toploj vodi sa sapunicom, a zatim ih isperite nekoliko puta u toploj vodi. Objesite ih za vrške platnene jastučnice da se osuše.

2. Za ponovno presvlačenje jastuka, operite ga i osušite, zatim na jednom kraju jastučnice napravite otvor širine oko 300 mm. Ostavite otvor iste širine na jednom kraju nove jastučnice i zajedno prišijte oba otvora tako da se u potpunosti preklapaju.Istresite paperje kroz otvor u novu jastučnicu, zatim prijemčite otvor na novoj jastučnici kako biste je zatvorili prije paranja šavova, kojima su stara i nova jastučnica bile spojene. Sašijte novu jastučnicu kako bi imala uredan rub.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.