Kako izbjeći nastanak sjaja i nagorenih tragova nakon peglanja? - Uputstvo za kucu i bastu
uputstva
zaštita voća

Kako izbjeći nastanak sjaja i nagorenih tragova nakon peglanja?

26.03.2013, 10:56
Pažljivim GLAČANJEM, PRITISKANJEM glačala odijelo će zadržati dobar izgled i produljit ćete njegov vijek trajanja.

1. Najbolji način glačanja odijela jest pritiskati ga najprije glačalom preko vlažne krpe, a potom ga izglačati preko pak-papira. Vlagu iz odijela upit će papir, a uglačani dijelovi će se bolje držati.

2. Upotreba vlažne krpe prilikom glačanja vunenih i ostalih teških tkanina također uklanja mogućnost nastanka nagorenih tragova i neželjenog sjaja. Čak i ako se služite glačalom na paru preporučljivo je glačati s naličja odjeće i također preko vlažne krpe kako bi odjeća to bolje izgledala.

3. Kako biste uklonili vrećaste dijelove oko koljena na hlačama, položite naličje prednje strane nogavice okrenuto prema gore. Preko nogavice položite vlažnu krpu i pritisnite vrućim glačalom dok se krpa ne osuši. Izglačajte ponovno preko pak-papira. Potom tako, normalno položivši nogavicu, izglačajte uglačane linije.

4. Kako bi uglačani dijelovi imali »oštar« rub, odmah nakon glačanja stisnite uglačane dijelove komadima prirodne borovine. Borovina će upiti paru dok se tkanina bude hladila i ostaviti posve ravan rub. Drvo bi trebalo biti dimenzija 50 x 100 mm i 150-300 mm dugo.

5. Na muškim i ženskim odijelima, suvratke bi trebalo lagano preklopiti, a ne ravno glačati. Stoga kad glačate pritiscima glačala, pod suvratak podmetnite preklopljenu krpu — suvratak će biti položen ravno, ali bez oštrog ruba.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.