Kako najlakše urediti spavaću sobu? - Uputstvo za kucu i bastu
uputstva
zaštita voća

Kako najlakše urediti spavaću sobu?

01.04.2013, 10:33
Spavaća soba je mjesto gdje provodite najbolji dio dana za vaše zdravlje, gdje spavate. No, ako je uredite, može biti i mjesto gdje ćete rado biti i preko dana,u potrazi za „mirom“. Evo nekoliko savjeta kako sobu učiniti što ugodnijom:

1. Složite jastuke po krevetu. Nemojte se bojati kombinirati geometrijske uzroke s oni cvjetnima, male uzorke s onim velikima.

2. Bijeli zid iza kreveta možete dekorirati s prostirkom u istoj širini. Najbolje je da bude u istom tonu s posteljinom.

3. Masivni namještaj, posebno ako se radi o tamnom drvu „razbijte“ dekorativnim prekrivačima, najbolje „botaničkim“ uzorcima.

4. Različiti print uzorci nisu rezervirani samo za prekrivače i tapete već i za noćne lampe... pa ako si niste dali oduška na drugim predmetima, dajte na svjetiljkama te drugim, sitnijim predmetima.

5. Ako nemate dovoljno mjesta, pronjuškajte po trgovinama i kupite lampe te noćne ormariće koji se fiksiraju na zid. Uštedjet ćete puno prostora. Isto kao što možete i radni stol postaviti do kreveta te vam neće trebati i noćni ormarić.

6. Noćni ormarići i ladičari ne trebaju biti smeđi i masivni, pravilnog četverokutnog oblika. Mogu biti bilo koje boje i oblika. Ako već imate masivni primjerak namještaja, neka bude i ekonomičan.

7. Izgled (jednolične) sobe možete „podići“ i sa sagom, nešto jarče boje poput žute, ako vam je soba u neutralnim odnosno bijelim, sivim ili modrim bojama, ali i ako je u nježno ružičastim (npr. dječja).

8. Prekrivač s lijepim uzorkom presavinite preko okvira kreveta. Preko dana će vam služiti kao ukras, a preko noći ga rasprostite kako bi se ugrijali.

9. Kut sobe upotpunite stolcem ili foteljom. Neka to bude vaš kutak za male odmore ili tek za dekoraciju uz mali jastuk.

10. Neka vam namještaj služi u više svrha. Tako na primjer možete nabaviti police za knjige koje će bit u visini i širini te na mjestu i funkciji noćnog ormarića. Dakle gornja polica će imati svrhu ormarića, a u one niže ćete smjestiti knjige.

11. Kao što su to naše bake i djedovi radili, tako možete i vi – na zid iznad kreveta staviti fotografiju voljenih. Naravno, to ne moraju biti uspravni portreti.

12. Ako bojite sobu, pazite da to bude u umirujućim, dakle blagim nijansama, najbolje modrim ili rozim.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.