Kako očistiti sneg sa kola? - Uputstvo za automobile
uputstva
registracija rs domena

Kako očistiti sneg sa kola?

09.04.2013, 10:48
Kada pada sneg, a nemate garažu, usavršavanje najbolje tehnike za čišćenje snega sa vaših kola uštedeće vam energiju i nervozu zbog smrzavanja napolju.

Obucite se u skladu sa vremenom, dakle u zimsku odeću, stavite tople rukavice koje ne propuštaju vodu, i obujte zimske čizme sa debelim đonom.
Stanite sa jedne strane automobila. Koristeći dugačak strugač za sneg gurnite sneg sa krova kola koliko možete daleko na drugu stranu krova. Kada krov bude uglavnom očišćen, nastavite sa sklanjajem snega sa retrovizora, gepeka, haube i šoferšajbni.
Idite do druge strane kola i koristeći strugač za sneg gurnite nakupljeni sneg sa kola na zemlju.
Koristite četku za sneg da sklonite sneg koji nije spao sa šoferšajbne, haube ili farova. Uzmite viljušku za skidanje snega da biste očistili led sa šoferšajbne.
Koristite lopatu da očistite sneg sa guma i okolo njih da biste mogli da se isparkirate ako su vam kola zatrpana snegom.

Saveti

Kada povlačite četku za sneg ka vama, udaljite se kako ne biste posuli snegom svoju odeću i cipele.
Pre nego što otvorite vrata automobila, očistite četkom sneg koji se nakupio iznad vrata, da biste izbegli da vam sneg upadne u kola.
Postavio clan: Pojedinac
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.