https://satpolpp.makassarkota.go.id/data/slot-gacor/https://satpolpp.makassarkota.go.id/data/slot-demo/https://disbud.makassarkota.go.id/slot-dana/https://dprd.makassar.go.id/download/slot-dana/https://disbud.makassarkota.go.id/slot-garansi/https://disbud.makassarkota.go.id/slot-hoki/https://jdih.narotama.ac.id/-/slot-garansi/https://jdih.narotama.ac.id/-/slot4d/https://jdih.narotama.ac.id/-/slot-thailand-gacor/https://jdih.narotama.ac.id/-/slot-qris/terongmas
Kako izvršiti uređenje kuhinje - Uputstvo za kucu i bastu
uputstva
zaštita voća

Kako izvršiti uređenje kuhinje

28.05.2015, 09:11
Ako tražite neke lepe i jednostavne ideje za uređenje kuhinje, onda ste na pravom mestu. Kuhinja je najčešće deo kuće koji je u najvećoj meri iskorišćen. Ljudi se okupljaju u kuhinji kako bi pripremali hranu, jeli i diskutovali o raznim stvarima. Ovo se obično dešava nekoliko puta dnevno. Nažalost, većina kuhinja nema kvalitetno organizovan prostor. Promena rasporeda u kuhinji može značajno da unapredi način na koji je ona uređena. Dodatni prostor i više kombinacija za raspored kuhinjske opreme možemo dobiti ukoliko razmotrimo nekoliko organizacionih ideja za uređenje kuhinje.

Počnite ispočetka:

Izvadite prvo sve stvari koje imate u kuhinji napolje. Odlučite koje zapravo stvari trebate da imate uskladištene tamo. Sve stvari koje ne koristite ili koristite povremeno, stavite negde drugde ili jednostavno bacite ukoliko vam ne trebaju. Obratite pažnju na rok trajanja hrane i izbacite one namirnice čiji je rok trajanja istekao. Proučite sve organizacione ideje pre nego što počnete da vraćate stvari nazad u kuhinju.

Ideje za organizovanje kuhinjskog prostora:

Stavite šerpe, tiganje i poklopce tako da zauzimaju što je moguće manje prostora kako bi oslobodili delove koji služe za skladištenje kuhinjske opreme. Jedan način da se ovo ostvari bi bio da se šerpe i tiganji zakače za metalne delove pričvršćene na zidovima ili na plafonu. Njih postavite u blizini ringle kako bi vam bili nadohvat ruke. Poklopce odložite u specijalno dizajniranim delovima u unutrašnjosti vrata polica, u kuhinjskim fiokama koje su podeljene po dubini ili po horizontali.

Ostale stvari stavite na mesta gde će vam biti nadohvat ruke, i izbegavajte nagomilavanje stvari, ukoliko je to moguće. Iskoristite rotacione površine (nalik onima iz kineskih restorana), otvorene police ili fiokice na izvlačenje. Upotrebite različite tipove koševa za skladištenje ili visećih koševa koje čete okačiti na korisna mesta i u koja ćete stavljati kuhinjsko posuđe koje često koristite.
Postavio clan: Dinsa
Podeli na Facebooku Podeli sa prijateljima na facebook-u

Komentari

Trenutno nema komentara, komentarisite clanak pomocu forme koja se nalazi ispod

Da bi ste mogli da komentarisete clanke morate se registrovati


Obavestenje: Komentari nisu zvanicni stavovi ovog sajta već subjektivna mišljenja. Sajt Uputstva.rs nije odgovoran za stavove koji su iznešeni u komentarima i oni su vlasništvo njihovih autora.